Dezvoltator imobiliar
Investigatii de mediu de nivel I si II

Client: Dezvoltator imobiliar, Romania

Localizare: Brasov, Romania

AUDITECO a fost contractata de catre o companie de dezvoltare imobiliara care opereaza in Europa Centrala si de Est pentru a realiza o evaluare combinata de mediu de nivel I si II pe un fost amplasament industrial situat in municipiul Brasov, Romania. Scopul investigatii de mediu a fost de a identifica aspecte si obligatii de mediu documentate, asociate activitatilor trecute si prezente de pe amplasament, precum si de a evalua preliminar conditiile de mediu de amplasament, privind activitatile istorice de pe amplasament si din vecinatatea lui, care ar fi putut afecta calitatea solului si apei subterane.

A fost efectuata o vizita initiala pe amplasament cu scopul de a evalua vizual conditiile de teren si vecinatatile existente; activitatile ulterioare de dataroom au inclus consultarea planurilor istorice ale amplasamentului, precum si acte de reglementare si alte documente relevante.

Probleme specifice conditiilor fizice de pe amplasament au fost reprezentate de structuri ingropate (e.g. rezervoare, subsoluri, fundatii) si retele de utilitati (e.g. cabluri electrice sub tensiune, conducte de alimentare cu apa si de canalizare) ramase de la fostele constructii demolate partial. In consecinta, a fost efectuat un studiu geotehnic prin metode multiple, cu scopul de a identifica prezenta obstacolelor subterane si de a reduce riscurile legate de investigatiile propuse.

Localizarea punctelor de investigare a fost propusa pe baza concluziilor studiului geofizic. Au fost executate zece foraje la adancimi maxime de 12 m sub cota terenului, prin percutie fara fluide de foraj. Activitatile de prelevare au inclus probe de sol la adancimi selectate, precum si probe de apa freatica din piezometre instalate temporar. Ulterior, planul de analize chimice de laborator a avut in vedere contaminanti potentiali asociati fostelor activitati de pe amplasament (e.g. hidrocarburi alifatice).

Raportul aferent lucrarilor a incorporat concluziile investigatiile de mediu si recomandari in sprijinul clientului, cu scopul de:

  • a prevedea riscuri de mediu asociate conditiilor fizice curente de pe amplasament;
  • a oferi indicatii privind cerinte legislative aplicabile pentru potentiale dezvoltare a amplasamentului;
  • a oferi suport in procesul de decizie privind posibila vanzare sau cumparare a amplasamentului.

Servicii oferite

© AUDITECO GES S.R.L. - All Rights Reserved

Web Design by Danco Vision

ro_RORomanian