Audit EHS de Conformare Legislativa si
Corporativa de Mediu si SSM

AUDITECO intelege importanta conformarii companiilor cu cerintele legale de mediu si sanatate si securitate ocupationala, in contextul unor provocari tehnologice tot mai complexe si a unui cadru legal in continua schimbare.

Oferim servicii de evaluare detaliata a gradului de conformare a companiilor tinta cu exigentele legale in vigoare si anticipate, precum si cu standarde corporative specifice de mediu si sanatate si securitate ocupationala. Ne sprijinim clientii in a intelege sensul cerintelor legale nationale si europene, pentru a le putea aplica in mod relevant in propriile activitati.

Ce reprezinta auditul de conformare legislativa?

In procesul de audit ne bazam pe o cunoastere solida a cadrului legal in vigoare si pe abilitatile tehnice ale consultantilor nostri de a intelege procesele si activitatile companiilor. Urmarim ca procesul de audit de mediu sa conduca la imbunatatirea conformarii cu cerintele legislative, la anticiparea si reducerea unor riscuri viitoare asociate si la eficientizarea costurilor de conformare.

Avantajele audit EHS

Potentialele avantaje concrete ale unui audit EHS includ: un mediu de munca mai sigur, un risc minim de sanctiuni, eficienta crescuta si o buna imagine publica pentru compania auditata. Un audit EHS minutios poate fi apreciat de catre autoritatile competente de reglementare, deoarece poate indica faptul ca acea companie depune eforturi pentru a respecta cerintele legale aplicabile.

Cerintele aplicabile EHS romanesti si europene, precum si standardele interne ale companiilor, sunt complexe si se schimba frecvent, ceea ce poate prezenta dificultati pentru anumite facilitati. In consecinta, un audit de conformitate EHS ar putea fi un instrument important pentru orice companie, in special pentru cele care desfasoara activitati complexe, precum fabrici si uzine.

Auditorii EHS

Un audit de conformitate EHS este realizat de catre auditori cu experienta. Auditorii examineaza documentele disponibile publicului, precum si orice documente interne relevante furnizate de facilitatea auditata inainte sau in timpul auditului. Auditorii efectueaza, de asemenea, o vizita pe amplasament, in cadrul careia urmaresc domenii precum: autorizatii, operatiuni, programe de siguranta si instruire, inventar chimic, instalatii de prevenire si control al poluarii, gestionarea apei, rezervoare de depozitare subterane si supraterane, calitatea apei, a solului si a aerului, gestionarea deseurilor, siguranta impotriva incendiilor, managementul general al mediului, managementul sanatatii in munca etc.

Administratia de securitate si sanatate in munca (OSHA) publica in fiecare an lista top 10 cele mai citate incalcari ale sigurantei. In 2019, cele mai citate incalcari au fost: protectia impotriva caderilor, comunicarea pericolelor, schelarie, sistemul „Lockout/Tagout”, protectia respiratorie, scarile, motostivuitoarele, protectia impotriva caderilor – cerinte de exercitii, protectia masinilor si echipament de protectie personala si salvare – protectie pentru ochi si fata.

Incalcarea normelor de siguranta

Cele mai citate incalcari ale normelor de siguranta din Romania includ: echipamentele de protectie personala impotriva caderii de la inaltime nu sunt furnizate si utilizate, echipamentele de lucru, cum ar fi balustrade, platforme sau plase de siguranta nu sunt utilizate, nu este asigurata o pregatire adecvata EHS pentru toti lucratorii si nu sunt efectuate inspectii interne ale platformelor de lucru, ale pasarelelor, ale scarilor si ale schelelor si ale modului in care sunt utilizate si protejate, pentru a preveni accidentele.

Potrivit biroului de statistica al Uniunii Europene Eurostat, Romania are cea mai mare rata de accidente de munca mortale in Uniunea Europeana. In 2014, rata accidentelor fatale in Romania a fost de trei ori mai mare decat media Uniunii Europene, respectiv o rata de 7,1 accidente de munca fatale la 100.000 de lucratori, comparativ cu o medie de 2,3 accidente de munca fatale la 100.000 de lucratori.

Detalii de contact

Mai jos gasiti datele noastre de contact!

Contacteaza-ne

    © AUDITECO GES S.R.L. - All Rights Reserved

    Web Design by Danco Vision

    ro_RORomanian