Parc eolian
Evaluare preliminara de mediu, inventarierea habitatelor si speciilor

Client: Confidential, Germania

Locatie: Ramnicu Sarat, Romania

Sector: Energii Regenerabile – Parcuri Eoliene

AUDITECO a fost contractata de catre un Client Confidential pentru a realiza o Evaluare Preliminara de Mediu la o locatie langa Ramnicu-Sarat (Judetul Buzau, Romania), unde urma sa fie construit un pacr eolian.

Obiectivele Evaluarii Preliminare de Mediu au fost sa determine principalele potentiale probleme de mediu asociate amplasamentului de la Ramnicu-Sarat si de asemenea, sa realizeze un inventar al habitatelor si speciilor de plante, speciilor ornitologice, de mamifere, nevertebrate, reptile si amfibieni etc. pentru a identifica necesitatea realizarii unor studii mai detaliate privind speciile protejate.

Evaluarea Preliminara de Mediu a fost realizata pe o suprafata de 2.500 ha, cuprinzand in principal terenuri arabile, zone umede, mici lacuri, canale de irigatii si desecare, mici palcuri de copaci.

Metodologia pentru monitorizarea biodiversitatii a constat in activitati de birou cat si cateva campanii de monitorizare a biodiversitatii pe teren (specii de plante, pasari, mamifere, nevertebrate, reptile si amfibieni).

Rezultatele evaluarii au fost utilizate pentru a realiza o harta ecologica preliminara a zonei de studiu, in care au fost identificate zonele sensibile si mai putin sensibile, pentru a fi aleasa solutia cea mai buna pentru amplasarea eolienelor, pentru a avea impactul cel mai redus asupra biodiversitatii.

Servicii oferite

© AUDITECO GES S.R.L. - All Rights Reserved

Web Design by Danco Vision

ro_RORomanian