Producator de pompe
Investigatii de mediu de nivel I si II

Client: Producator de pompe si sisteme de pompare, Romania

Localizare: Bucuresti, Romania

AUDITECO a fost contractata de catre un producator de pompe si sisteme de pompare care opereaza in peste 60 de tari pentru a realiza o investigatie de mediu combinata de nivel I si II, precum si de a coordona un studiu geotehnic preliminar pe un amplasament localizat in apropierea municipiului Bucuresti. Amplasamentul nu a fost construit si a fost utilizat anterior ca teren agricol; existau indicii privind depozitarea necontrolata in trecut pe amplasament a unor deseuri din constructii si demolari. Scopul evaluarii de mediu a fost de a identifica aspecte asociate activitatilor trecute de pe amplasament, precum si de a evalua preliminar conditiile de mediu de amplasament, privind activitatile istorice de pe amplasament si din vecinatatea lui, care ar fi putut afecta calitatea solului si apei subterane.

Activitatile de data room au inclus consultarea unor planuri de situatie istorice ale amplasamentului si zonei invecinate, precum si a altor documente relevante.

O companie de foraj specializata a fost contractata de AUDITECO pentru executarea lucrarilor de foraj si intocmirea studiului geotehnic. Localizarea punctelor de investigare a fost stabilita astfel incat sa fie relevanta atat pentru investigatiile de mediu, cat si pentru cele geotehnice. Au fost executate sase foraje la adancimi maxime de 15 m sub cota terenului, prin percutie fara fluide de foraj. Activitatile de prelevare au inclus probe de sol la adancimi selectate, precum si probe de apa freatica din piezometre instalate temporar. Ulterior, planul de analize chimice de laborator a avut in vedere contaminanti potentiali asociati fostelor activitati de pe amplasament (e.g. pesticide, azbest).

Raportul aferent lucrarilor a incorporat concluziile evaluarii de mediu si recomandari in sprijinul clientului, cu scopul de:

  • a prevedea riscuri de mediu asociate conditiilor fizice curente de pe amplasament;
  • a oferi indicatii privind cerinte legislative aplicabile pentru potentiale dezvoltare a amplasamentului;
  • a oferi suport in procesul de decizie privind posibila vanzare sau cumparare a amplasamentului.

Servicii oferite

© AUDITECO GES S.R.L. - All Rights Reserved

Web Design by Danco Vision

ro_RORomanian