Tot ce trebuie sa stii despre cursul de Auditor de Mediu

Un Audit de Mediu este un proces independent de evaluare a impactului activitatilor unei organizatii asupra mediului inconjurator.

Exista mai multe tipuri de Audit de Mediu, inclusiv audituri de conformitate, audituri de performanta, audituri de sistem de management de mediu si audituri de produs. Auditurile de conformitate verifica respectarii legislatiei de mediu, auditurile de performanta evalueaza performanta de mediu a unei organizatii, in timp ce auditurile de sistem de management de mediu evalueaza eficacitatea unui sistem de management de mediu. Auditurile de produs evalueaza impactul unui produs sau serviciu asupra mediului.

Realizarea oricarui tip de Audit de Mediu este in sarcina unor experti calificati, cu abilitati tehnice si cunostinte legislative specifice.

Cine poate urma un curs „Auditor de Mediu”?

Un curs „Auditor de Mediu” (COR 325703)  se adreseaza in special responsabililor de mediu sau salariatilor din companii cu atributii in domeniul protectiei mediului care doresc o calificare profesionala atestata printr-o diploma recunoscuta oficial. Acest curs de Auditor de Mediu este necesar si pentru angajatii din cadrul administratiei centrale sau locale cu atributii de control si verificare in domeniul protectiei mediului. De asemenea, orice alta persoana interesata de problematica propusa de acest curs Auditor de Mediu sau de servicii mediu se poate inscrie la aces tip de instruire.

Structura unui curs Auditor de Mediu

AUDITECO, companie de consultanta si audit in domeniul protectiei mediului, cu 28 de ani de experienta, organizeaza la cerere cursuri de Auditor de Mediu (COR 325703). Structura acestui curs cuprinde:

  • Protectia mediului: cadru institutional, legislatie;
  • Auditul de mediu. Tipuri de audit de mediu, structura, faze, tehnici de realizare;
  • Sisteme de management de mediu, standardul ISO 14001:2004;
  • Auditul SMM: Standardul ISO 19011:2011;
  • Chestionare de audit, metode si tehnici de auditare.

Important este ca in structura exista si studii de caz si aplicatii practice. Prin intermediul aspectelor practice, participantii vor dobandi atat cunostinte de specialitate cat si abilitati practice utile in eficientizarea propriilor activitati profesionale.

Un astfel de curs vizeaza toate formele de audit de mediu, de la auditul SMM la auditul de evaluare complexa a situatiei de mediu a unei organizatii. Durata unui curs Auditor de Mediu este de 40 de ore.

Dupa inscriere, cursantii vor primi tot suportul de curs in format electronic. Cei care vor promova in urma examinarii finale vor primi diploma de absolvire, emisa de MEC (Ministerul Educatiei si Cercetarii), MMSSF (Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei) si al AUDITECO.

Absolvirea unui curs Auditor de Mediu le va permite participantilor sa poata realiza la obiectivul auditat urmatoarele:

– identificarea conditiilor si obligatiilor de mediu in functie de tipul de activitate;

– identificarea legislatiei de mediu aplicabile;

– identificarea aspectelor de mediu specifice diferitelor tipuri de activitati;

– identificarea riscurilor in cazul unui impact asupra mediului;

– capacitatea de a verifica modul de aplicare a planului de prevenire a poluarii accidentale;

– capacitatea de a realiza un plan de Audit de Mediu;

– identificarea pasilor unui audit de mediu si redactarea raportului de audit;

– monitorizarea implementararii actiunilor corective;

– evaluarea si respectarea unui plan de monitorizare a factorilor de mediu;

– evaluarea eficientei unui plan de management de mediu si masurile de sustenabilitate.

Pentru mai multe detalii, contacteaza-ne!

© AUDITECO GES S.R.L. - All Rights Reserved

Web Design by Danco Vision

ro_RORomanian