1. Picăturile de ploaie cad, în medie, cu o viteza de 8 – 10 km/oră (în funcție de viteza vântului, pot ajunge chiar și la 35 km/oră). Pentru comparație: fulgii de zăpadă cad cu o viteză cuprinsă între 3 și 7 km/oră.
2. Diametrul unei picături de ploaie este, în medie, cuprins între 0,5– 8 milimetri.
3. Cele mai mari picături de ploaie din lume au fost înregistrate în septebrie 1995 în Brazilia: cele mai mici picături aveau un diametru de 8,6 milimetri.
4. Cele mai mari “boabe de grindină” din lume au fost înregistrate în zona Gopalganj, din Bangladesh, în timpul furtunii din 14 aprilie 1986: greutatea fiecărui “bob” a depășit un kilogram, iar 92 de persoane au decedat.
5. In fiecare secundă, pe întreg cuprinsul globului, 16 milioane de tone apă “cad din ceruri” sub formă de ploaie (nu vă speriați: exact aceeași cantitate de apă se și evaporă, în fiecare secundă de pe suprafața Pământului).
6. Picăturile de ploaie nu sunt în formă de lacrimi. Forma lor este asemănătoare unei “jumătăți de hamburger”.
7. Unul din o sute de milioane de oameni este alergic la ploaie (uneori alergiile putând fi atât de severe încât pot cauza moartea);
8. Chiar și în deșert plouă. Problema este că nu poți să știi când se întâmplă acest lucru, deoarece picăturile de ploaie se evaporă în aerul fierbinte.
9. Jocul de darts a apărut datorită ploii: se spune că arcașii participanți la o competiție au fost prinși de ploaie, așa că s-au refugiat într-un bar, unde au prins a arunca la țintă cu săgeți pe care le-au rupt pentru a fi mai mici.
10. Umbrela a fost inventată pentru a proteja de razele soarelui.