Consultanta de Mediu
pentru Certificari BREEAM si LEED

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) si LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) sunt doua sisteme de certificare recunoscute la nivel international pentru evaluarea si clasificarea performantei mediului construit. Aceste certificari au devenit tot mai populare in industria constructiilor, pe masura ce proprietarii si dezvoltatorii imobiliari isi doresc sa construiasca si sa opereze cladiri sustenabile si prietenoase cu mediul.

In acest context, serviciile de consultanta de mediu pentru certificare BREEAM si LEED joaca un rol esential. Acestea asigura ca toate cladirile evaluate sunt proiectate, construite si operate in conformitate cu principiile dezvoltarii durabile si obiectivele specifice ale fiecarui sistem de certificare. O certificare BREEAM si LEED evidentiaza angajamentul fata de practici de constructie durabile si sustenabile, oferind avantaje semnificative proprietarilor si utilizatorilor de cladiri.

Certificare BREEAM

Evaluarea BREEAM este o parte integranta a obtinerii unui certificat de sustenabilitate pentru cladiri. Sistemul cuprinde evaluari care evalueaza proiectele de constructii noi sau existente pe baza performantei acestora in raport cu standardele legate de sustenabilitate. Acesta evalueaza mai multe categorii, cum ar fi consumul de energie si apa, selectia materialelor, gestionarea deseurilor si controlul poluarii – toate acestea fiind concepute pentru a reduce impactul cladirii asupra mediului.

Prin evaluarea tuturor acestor aspecte, o certificare BREEAM promoveaza calitatea vietii pentru ocupanti si protectia mediului. Consultantii de mediu specializati in certificare BREEAM pot ajuta proprietarii si dezvoltatorii sa navigheze prin procesul complex de evaluare si sa implementeze strategii adecvate pentru obtinerea certificatului.

Oricare cladiri verzi cu certificare BREEAM confirma faptul ca au fost proiectate si construite pentru a atinge standarde ridicate de sustenabilitate si performanta ecologica. Prin intermediul expertizei lor, consultantii asigura respectarea standardelor BREEAM si ajuta la maximizarea punctajului obtinut pentru certificare.

Certificare LEED

O certificare LEED functioneaza in mod similar, dar in schimb se concentreaza mai mult pe eficienta resurselor prin cele trei categorii principale: amplasare si transport, energie si atmosfera,_ materiale si resurse. Sistemul de certificare LEED ia in considerare atat impactul de mediu al constructiei unei cladiri sustenabile, cat si consumul de energie in timpul functionarii acesteia.

Consultantii de mediu specializati in certificare LEED ofera sfaturi si orientare pentru a ajuta proprietarii si dezvoltatorii sa obtina certificatul dorit. Acestia analizeaza proiectul si ofera solutii practice pentru indeplinirea criteriilor de certificare, precum si pentru imbunatatirea performantei energetice, gestionarea deseurilor si reducerea impactului asupra mediului. Astfel, poti obtine un certificat LEED in cel mai eficient mod!

Serviciile noastre:

AUDITECO ofera o gama completa de servicii in conformitate cu standardul de certificare BREEAM International New Construction 2013, atat pentru faza de design, cat si pentru faza de post-constructie. Suntem specializati in urmatoarele categorii BREEAM:

Sanatate si Bunastare (Health & Wellbeing)

Hea 05a – Performanta acustica (Acoustic Performance)
Hea 07 – Hazarduri naturale (Hazards)

Transport (Transport)

Tra 01 – Accesibilitatea la transportul public (Public transport accessibility)
Tra 02 – Apropierea de facilitati (Proximity to amenities)

Deseuri (Waste)

Wst 01 – Managementul deseurilor de constructie (Construction waste management)

Folosinta terenurilor si ecologie (Land use and ecology)

LE 01 – Selectarea amplasamentului (Site selection)
LE 02 – Valoarea ecologica a amplasamentului (Ecological value of the site)
LE 04 – Cresterea ecologiei amplasamentului (Enhancing site ecology)
LE 05 – Impactul pe termen lung asupra biodiversitatii (Long term impact in biodiversity)
Poluare (Pollution)
Pol 03 – Scurgerea apei de suprafata (Surface water run-off)
Pol 05 – Atenuarea zgomotului (Noise attenuation)

O certificare BREEAM building, cat si o certificare LEED imbunatatesc calitatea vietii in orasele noastre, prin promovarea reducerii consumului de energie si a utilizarii cladirilor in moduri ecologice, cu amprente de carbon mai mici. De asemenea, acestea cresc valoarea proprietatilor, reduc costurile de exploatare si contribuie la crearea unor medii de lucru mai sanatoase pentru ocupanti.

Consultanta de mediu ajuta la realizarea acestor planuri, pentru a intampina provocari_ precum modul de reducere a utilizarii apei, a consumului de energie sau a productiei de deseuri intr-un mod eficient din punct de vedere al costurilor. In acelasi timp, este necesar sa se asigure ca toate aspectele de proiectare se incadreaza in criteriile schemelor de certificare relevante – lucru care poate fi realizat doar prin intermediul unor specialisti cu experienta, care inteleg sistemul de certificare si cerintele acestuia.

La AUDITECO, dispunem de o echipa de profesionisti cu inalta calificare si experienta, care pot oferi consultanta de specialitate atat in ceea ce priveste o evaluare BREEAM, cat si LEED. Echipa noastra are o experienta de peste 27 de ani in efectuarea de audituri ale cladirilor, in furnizarea de strategii de eficienta energetica personalizate pentru fiecare proiect, precum si in asigurarea faptului ca toate aspectele de proiectare respecta standardele relevante stabilite de schema de certificare.

Cu alte cuvinte, cladirile cu certificare BREEAM si certificare LEED contribuie la reducerea consumului de energie, protejarea mediului si imbunatatirea calitatii vietii pentru ocupanti, deschizand calea spre un viitor mai sustenabil.

Intelegem ca fiecare proiect este diferit, astfel incat abordarea noastra este intotdeauna adaptata pentru a raspunde nevoilor individuale. Ne mandrim cu faptul ca oferim solutii durabile, care te vor ajuta sa obtii o evaluare BREEAM sau LEED cu eforturi si costuri minime – ajutandu-te astfel sa iti atingi obiectivele de sustenabilitate, fara a risipi bugetul alocat.

Pentru a afla mai multe despre modul in care te putem ajuta sa iti atingi obiectivele de sustenabilitate, contacteaza-ne astazi! Echipa noastra iti sta la dispozitie pentru a discuta despre modul in care iti putem sprijini proiectul in obtinerea unui certificat BREEAM sau LEED si pentru a-ti oferi sfaturi privind reducerea utilizarii apei, a consumului de energie sau a productiei de deseuri in mod sigur si eficient.

Descopera beneficiile unui audit de mediu in procesul de certificare BREEAM si LEED si cum acesta poate imbunatati performanta ecologica a proiectelor tale.

Detalii de contact

Mai jos gasiti datele noastre de contact!

Contacteaza-ne

    © AUDITECO GES S.R.L. - All Rights Reserved

    Web Design by Danco Vision

    ro_RORomanian