Due Diligence de Mediu
Evaluare de Mediu pentru Tranzactionari

Un Due Diligence de mediu / o Evaluarea de Mediu pentru un amplasament reprezinta procesul de evaluare a unui activ, a unei proprietati sau a unei afaceri cu scopul de a intelege si gestiona riscurile existente si potentiale de mediu asociate cu o achizitie, o vanzare, o fuziune, o inchiriere, inchiderea unui amplasament, incetarea activitatilor etc.

AUDITECO GES realizează Due Diligence de Mediu / Evaluari de Mediu in numele companiilor, investitorilor si reprezentantilor acestora, ca parte a procesului de due diligence privind investitiile, fuziunile si achizitiile (M&A), retragere sau in faza post-tranzactie.

Evaluarea de mediu poate fi:

  • Evaluare sumara realizata in baza documentelor si informațiilor disponibile (fara vizitarea amplasamentului);
  • Evaluare de mediu a amplasamentului de Faza I (Phase I Environmental Site Assessment) realizata in baza documentelor si informatiilor disponibile, a observatiilor vizuale din teren, interviurilor cu persoane cheie, imaginilor satelitare, istoricului amplasamentului etc..;
  • Evaluare de mediu a amplasamentului de Faza II (Phase II Environmental Site Assessment) care include si investigatii ale solului si apei subterane (prelevarea de probe de sol si/sau apa subterana si analize fizico-chimice) pentru identificarea unei potentiale contaminari, urmarind sa se determine natura si intinderea zonelor potential contaminate, precum si riscurile asociate. Mai mult, o evaluare de mediu de nivel II poate oferi o estimare preliminara a costurilor de remediere/ decontaminare, impreuna cu pasii legali relevanti care trebuie urmati in aceasta situatie.

Elaborarea rapoartelor de evaluare de mediu se poate face conform standardelor ASTM din SUA, asa cum sunt aplicabile in Romania sau printr-o abordare mai larga a subiectelor de mediu incluzand si aspectele de conformare cu legislatia de mediu in vigoare sau in curs de aparitie.

Evaluarea de mediu poate fi extinsa pentru a acoperi, de asemenea, aspectele de Sanatate si Securitate Ocupationala (SSM) si aspectele de Mediu, Sociale si Guvernanta (Environmental, Social and Governance – ESG).

Descopera cum serviciile noastre de audit de mediu contribuie la o mai buna intelegere si gestionare a riscurilor de mediu, esentiale pentru succesul oricarei afaceri.

Detalii de contact

Mai jos gasiti datele noastre de contact!

Contacteaza-ne

    © AUDITECO GES S.R.L. - All Rights Reserved

    Web Design by Danco Vision

    ro_RORomanian