Sub amenintarea poluarii, statele lumii iau masuri legislative care incearca sa limiteze poluarea si distrugerea mediului. Uniunea Europeana si Romania creaza din ce in ce mai multa legislatie de mediu. Pe de o parte aceasta legislatie este ceruta de cetateni si in special de activistii de mediu, de ecologisti, iar pe de alta parte se incearca armonizarea normelor de mediu la nivel global.
Ca solutia sa fie viabila trebuie sa fie armonizate activitiatile economice cu protectia mediului si acest lucru trebuie sa tina cont de sustenabilitate. Orice activitatate economica trebuie ajustata incat sa produca un impact cat mai mic asupra mediului si acest impact sa trebuie sa fie sustenabil. Se pare ca aceasta este si directia pe care Uniunea Europeana vrea sa mearga si drept consecinta a adoptat cateva directive foarte importante.
Cu un secol in urma, cand activitatile economice erau mai simple, putine companii aveau nevoie de consultanta economica si se multumeau doar cu un contabil. Acum cativa ani firmele din Romania nu aveau nevoie de un specialist de mediu. Astazi legea obliga fiecare companie sa aiba un responsabil de mediu sau sa delege o terta companie sa se ocupe de problemele de mediu. A aparut, astfel, necesitatea consultantei de mediu.
Legile si normele de mediu devin din ce in ce mai complicate, iar amenzile sunt din ce in ce mai mari. Presiunea pusa pe companii este in crestere si multe firme au nevoie de consultanta mediu, nu numai pentru obtinerea de avize sau autorizatii, ci chiar pentru desfasurarea activitatii de baza.
La Auditeco furnizam servicii de consultanta unui numar vast de clienti precum organizatii industriale poluatoare, investitori straini care dezvolta afaceri in Romania, companii internationale de mediu care cauta parteneri locali, organisme internationale de finantare a unor proiecte de infrastructura in Romania, administratii publice centrale si locale, firme de consultanta si audit financiar-contabil si persoane fizice preocupate de perfectionarea profesionala.