Protectia mediului

Protectia mediului se refera la orice activitate de mentinere sau restabilire a calitatii spatiilor naturale prin prevenirea emisiilor de poluanti sau reducerea prezentei substantelor poluante in natura. Calitatea mediului nostru are un impact direct asupra bunastarii noastre, fiindca un mediu mai curat si fara poluare este mai sanatos, mai sigur si mult mai placut.

Ce inseamna mediul inconjurator

Mediul inconjurator este un sistem format din elemente naturale si artificiale care sunt interconectate si care sunt modificate de actiunea umana. Mediul afecteaza modul de viata al societatii, inclusiv valorile naturale, sociale si culturale care exista intr-un loc si timp, iar conservarea acestuia este esentiala pentru viata durabila a generatiilor actuale si viitoare. Odata cu cresterea societatilor umane si extinderea asezarilor urbane, mediul este modificat si de actiuni si dezvoltari umane, ducand deseori la daune grave asupra mediului. De aceea, responsabilitatea fata de mediu ar trebui sa fie o prioritate in toate aspectele activitatii noastre, luandu-ne angajamentul de a reduce in mod continuu impactul asupra mediului prin reducerea emisiilor toxice in mediu si a utilizarii resurselor naturale si a energiei. Pentru atingerea obiectivelor de „o viata mai buna” si „un mediu inconjurator sustenabil”, fiecare dintre noi trebuie sa intreprinda anumite activitati pentru a ajuta la conservarea naturii si protejarea mediului: · Sa previna impactul negativ asupra mediului; · Sa reduca emisiile poluante; · Sa reduca cantitatea de deșeuri; · Sa imbunatateasca starea mediului inconjurator prin stabilirea in mod sistematic de obiective si programe de mediu; · Sa reduca impactul produselor si serviciilor asupra mediului; · Sa depuna eforturi pentru a preveni poluarea mediului. · Sa minimizeze consumul de energie si sa reutilizeze materiale intr-un mod viabil din punct de vedere economic. Masuri de protectie a mediului inconjurator impotriva poluarii – H2 Poluarea este un complex de fenomene care a schimbat sau tinde sa schimbe mediul ambiant in detrimentul echilibrului ecologic natural si reprezinta in acelasi timp si o amenintare majora la adresa sanatatii umane. Poluarea consta in impurificarea mediului cu diferite substante numite poluanti, din cauza activitatilor umane. In vederea protejarii mediului inconjurator, agentia de mediu Auditeco GES isi indeplineste aceasta misiune, de salvator, prin propunearea unor solutii de protejare a mediului si exercitarea urmatoarelor atributii: · previne degradarea mediului; · solicita persoanelor care se angajeaza in activitati poluante sa imbunatateasca progresiv mediul; · faciliteaza punerea in aplicare a masurilor nationale de protectie a mediului in conformitate cu legislația nationala; · asigura monitorizarea si raportarea regulata a calitati mediului; · coordoneaza activitatile necesare pentru protejarea, restaurarea sau imbunatatirea mediului · stabileste un proces de investigare și, dupa caz, de remediere a zonelor in care contaminarea cauzeaza sau este probabil un risc semnificativ pentru sanatatea umana sau pentru mediu.

Solutii de protejare a mediului

Intelegerea importantei naturii si a biodiversitatii pentru propria noastra bunastare ne poate ajuta cu adevarat sa ajutam natura. Cu totii putem incerca sa contribuim la ocrotirea mediului inconjurator, sa reducem amprenta noastra ecologica, sa conservam natura si sa ne conectam cu aceasta. Agentia de mediu Auditeco GES este specializata in identificarea de solutii pentru protejarea mediului, optime pentru rezolvarea problemelor de conformare de mediu ale unei organizatii, elaborarea programelor de conformare (masuri, responsabilitati, termene, costuri) si asistenta la negocierea programelor de conformare cu autoritatea de mediu. Solutiile de protejare a mediului inconjurator propuse de Auditeco – vizand diminuarea cantitatilor de deseuri generate si evacuate in mediul inconjurator – includ reducerea la sursa, colectarea selectiva, reciclarea, refolosirea si limitarea necesitatilor de tratare a constituentilor deseurilor.

Numele AUDITECO a fost format prin abrevierea a doi termeni: „audit” si „ecologie”, termeni ce ilustreaza domeniul nostru de activitate

Contact

Follow Us On

© AUDITECO GES S.R.L. - All Rights Reserved

Web Design by Danco Vision

ro_RORomanian